Україна може виробляти до 3 млн цукру у сезон

6 жовтня 2016 61 0
Цукрова галузь може принести більший дохід державі
ukrsugar.comЦукрова галузь може принести більший дохід державі

Виробнича потужність цукрових заводів становить 3 млн т цукру у сезон, пише прес-служба «Укрцукру».

У минулому сезоні працювало 36 заводів з добовою потужністю переробки у 134,97 тис. т цукрового буряку на добу і це лише 40% виробничого потенціалу.

«На сьогодні, наявні потужності цукрових заводів дозволяють виробити в межах 3 млн т цукру із цукрових буряків і 50% із цього об’єму ми можемо експортувати. При теперішній експортній ціні українського цукру у $500/т можна легко порахувати скільки цукрова галузь може принести доходу для держави», — коментує голова правління Андрій Дикун.

Проте, за його словами, це ідеальний сценарій, для реалізації якого необхідно модернізувати виробництво та залучити інвестування для запуску усіх заводів.

«Основними проблемами виробників залишаються реконструкція теплової системи, модернізація продуктових цехів, розвиток сировинної бази та пошук нових ринків збуту», — пояснює він.

Потужність переробки заводів, які будуть працювати у 2016/2017 МР становить 152,68 тис. т цукрового буряку на добу, плюс потужність збережених цукрових заводів — 92,92 тис. т цукрового буряку на добу. Відтак, сумарна потужність виробництва цукру — 33,9 тис. т/добу.

Виконано за допомогою Disqus