Україна, США і Канада об’єднаються у виготовленні сільгосптехніки

19 липня 2015 72 0
Україна, США і Канада об’єднаються у виготовленні сільгосптехніки
agrodep.kh.gov.uaУкраїна, США і Канада об’єднаються у виготовленні сільгосптехніки

Україна, США і Канада будуть виробляти сільгосптехніку разом. Зарубіжні партнери готові надавати Україні доступні кредити для придбання агротехніки, а також працювати над створенням спільних проектів з її виробництва в нашій країні. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав під час години запитань до Уряду у парламенті 17 липня, повідомляє «Укрінформ».

«Для придбання нової техніки наші американські партнери розглядають питання про фінансування на тривалий період за дуже низькими відсотковими ставками програм з придбання зерновий, якісної американської техніки для українського сільського господарства. Через Ехimbank Сполучених Штатів», — сказав він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що зараз ця процедура проробляється, тому український аграрний сектор зможе отримати дешеві і довгі кредити для придбання якісної іноземної техніки.

«Наступний етап, який ми також обговорювали з нашими канадськими друзями — це будівництво заводів в Україні з виробництва спільно з американцями і канадцями українсько-американської та українсько-канадської аграрної техніки», — сказав Арсеній Яценюк.

Прем'єр додав, що Україна як аграрна держава матиме свій потенціал для того, щоб збільшити врожайність, підвищити конкурентоспроможність і показати всьому світові, що вона готова продавати продукцію з високою доданою вартістю.

Виконано за допомогою Disqus