Фермерам радять звернути увагу на стевію

11 жовтня 2016 234 0
Стевія росте на всій території України у відкритому ґрунті
medicina onlainСтевія росте на всій території України у відкритому ґрунті

Українським фермерам час замислитися про вирощування ще однієї невибагливої культури, що має великі перспективи на ринку. Це солодка трава стевія, пише «Експрес».

Світовий ринок екстракту стевії — природного цукрозамінника — зросте до $556,7 млн до 2024 р., прогнозують аналітики компанії Grand View Research Inc. А торік він становив $337,7 млн.

Як зазначається у прес-релізі Національної асоціації кондитерів (NCA) США, зростання пов'язане як із підвищеним інтересом до здорового харчування, так і з підвищенням цін на цукор.

Крім того, у світі більшає кількість діабетиків, які використовують екстракт стевії для заміни цукру. Також його додають як підсолоджувач до безалкогольних напоїв, цукерок і хлібобулочних виробів. Екстракт у 200-300 разів солодший від цукру, чверть чайної ложки екстракту може замінити 1 склянку цукру. Стевія росте на всій території України у відкритому ґрунті. У липні стевію зрізають та сушать, як лікарську траву. Кореневище на зиму викопують, бо воно не переносить морозу. Навесні знов висаджують.

Виконано за допомогою Disqus