Фермерів врятує не спецрежим, а дотації, як у Франції — думка

12 жовтня 2016 93 0
Замість спецрежиму фермерам треба дотації?
forbes.net.uaЗамість спецрежиму фермерам треба дотації?

ПДВ – це корупційно-злочинний податок, заявила в інтерв’ю Аgropolit.com колишній губернатор Київської області Віра Ульянченко.

«Вважаю, що він взагалі не має існувати у державі. Багато країн працюють за єдиною системою оподаткування, і справи йдуть непогано», — зазначила вона.

Проте, за її словами, беручи до уваги нинішню ситуацію в Україні, скасування спецрежиму ПДВ погіршить становище агровиробників.

«Холдинги розберуться, як їм отримати від держави втрачені кошти. Навіть не сумнівайтесь. Насамперед це вдарить по фермерах і кооперативах, які щойно почали створюватись. Як бути? Можна скористатися досвідом Франції – там колосальні кошти виділяються з бюджету ЄС на дотації аграріям», — сказала Віра Ульянченко.

Також вона додала, французька політика полягає у тому, щоб не допустити страйків фермерів. Їм дешевше обійдуться виплати селянам із бюджету, аніж утримання безробітних, які масово вирушать до Парижу через безробіття. Крім того, уряд Франції активно підтримує розширення свого експорту, тому й знаємо їхнє вино, сир тощо.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus