Депутати визначилася із датою парламентських слухань про ринок землі

13 жовтня 2016 77 0
Парламентські слухання по землі пропонують провести у грудні
facebook.comПарламентські слухання по землі пропонують провести у грудні

Зареєстровано проект Постанови №5266 про проведення парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі».

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook народний депутат України, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко.

Документом пропонується проведення слухань 21 грудня 2016 р.

«Запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення безумовно потребує широкого громадського обговорення для прийняття виваженого та обґрунтованого рішення, оскільки існують як позитивні моменти запровадження ринку земель, так і певні ризики», — написав він.

За його словами, сьогодні в суспільстві та в експертних колах відсутнє консолідоване бачення комплексної моделі обігу земель сільськогосподарського призначення в Україні. Врегулювання цих питань потребує значного обсягу кардинальних змін до чинного законодавства, базисною основою для яких і будуть висловлені пропозиції учасників парламентських слухань.

«Метою парламентських слухань є привернення уваги органів державної влади, органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадськості, експертного середовища до проблемних питань законодавчого врегулювання питань обігу земель сільськогосподарського призначення в Україні», — зазначив він.

Завданням слухань є:

  • забезпечення відкритості діалогу із суспільством з питань запровадження купівлі-продажу та введення в економічний обіг земель сільськогосподарського призначення і залучення до обговорення шляхів формування цього процесу широких кіл державних та неурядових експертів, громадськості;

  • обговорення пропозицій для напрацювання дорожньої карти законодавчого забезпечення запровадження купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення.

Виконано за допомогою Disqus