Порошенко підписав закон про термін оренди меліорованих земель від 10 років

13 жовтня 2016 79 0
Термін оренди меліорованих земель становитиме від 10 років
Український освітній центр реформТермін оренди меліорованих земель становитиме від 10 років

Президент України підписав закон №2920 від 20.05.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація».

Про це повідомляється на сайті ВРУ.

Законом встановлюється строк не менш як 10 років для оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є ділянками меліорованих земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація.

«А також визначається на рівні законів України обов’язок орендарів сприяти належній експлуатації відповідних меліоративних систем та об'єктів інженерної інфраструктури таких систем на цих ділянках», — йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином, планується забезпечити обґрунтований довгостроковий характер оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є ділянками меліорованих земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація, що обумовить активізацію залучення інвестицій у сільськогосподарське виробництво на цих ділянках, а також планується забезпечити належний рівень захисту та зберігання меліоративних систем, які у значній мірі перебувають у державній та комунальній власності.

Виконано за допомогою Disqus