На Житомирщині стартував спільний з Німеччиною проект з органічного виробництва

13 жовтня 2016 99 0
Німеччина допоможе реалізувати проект з органічного виробництва на Житомирщині
impresamia.comНімеччина допоможе реалізувати проект з органічного виробництва на Житомирщині

У Житомирі 12 жовтня, на базі Житомирського національного агроекологічного університету, відбулося урочисте відкриття проекту «Німецько-українська співпраця у галузі органічного сільського господарства», пише прес-служба Житомирської облдержадмінстрації.

Метою проекту є сприяння покращенню експертних знань технічного та керівного персоналу у галузі органічного землеробства. Ця підтримка збільшить можливості українських виробників на внутрішньому та міжнародному ринках.

«Проект передбачає тісне поєднання теоретичного та практичного навчання, характерне для німецької системи середньої спеціальної освіти», — йдеться у повідомленні.

Навчальні заходи проводитимуться з широкого спектру тем, що стосуються органічного виробництва (наприклад, садівництва, курок-несучок, свинарства, а також вирощування зернових культур і соняшника). Крім того, деякі аспекти переробки та збуту також можуть стати важливою частиною семінарів у рамках проекту. Зокрема, важливими є контроль, сертифікація, аудит і акредитація.

«Семінари відбуватимуться по всій Україні. Проте проект прагне до визначення регіонів із потенційно найсприятливішими для органічного сільського господарства умовами», — сказано у повідомленні.

Також додається, що Житомирщина може зайняти свою нішу в розвитку органічного виробництва. Адже у тут вже низка аграрних підприємств займаються органікою. Найбільше з них зосереджено у Новоград-Волинському районі.

«В області вирощують органічні жито, пшеницю, ячмінь, овес, просо, кукурудзу, горох. Із тваринної продукції – телят, пекінських качок, гусей, індиків, овець, молоко. Проте пріоритетом є не лише виробництво органічної сировини, а й виробництво готової для реалізації продукції – органічного хліба, олій, сирів, м’ясо-молочної продукції», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus