В Тернопільській області побудують біогазову станцію

27 травня 2015 42 0
В Тернопільській області побудують біогазову станцію
greenevolution.ruВ Тернопільській області побудують біогазову станцію

Найближчим часом на свинокомплексі в селі Оришківці Лановецького району Тернопільскої області приступлять до монтажу біогазової станції з переробки гнойових стоків. Про це повідомив заступник директора ПАП «Агропродсервіс» Роман Березовський, на сайті корпорації.

Ця технологія гарантує 100-відсоткову екологічну безпеку технічної води і твердого біопалива, що отримуються після переробки стоків. Вона не несе жодного «екологічного дискомфорту» ні навколишньому середовищу, ні жителям прилеглих територій.

«Корпорація при виборі проектанта і підрядника зупинилась на фірмі «Екоенергобуд» (м. Кременчук).Її фахівці мають вагомий досвід будівництва очисних споруд на великих тваринницьких комплексах України», — розказує заступник директора.

Технологія утилізації гнойових стоків передбачає їх розділення на тверду та рідку фракції, знезараження шляхом анаеробного зброджування, очищення рідкої фракції до стану технічної води та переробку твердої фракції на біопаливо (твердопаливні пелети). При цьому повністю знешкоджується аміак і сірководень, а також здійснюється нейтралізація газів, які спричиняють неприємний запах. Більше того, ці гази будуть використовуватися для обігріву виробничих приміщень.

Цей проект уже пройшов погодження в Інституті свинарства та агропромислового виробництва НААН України. На черзі погодження у санітарно-епідеміологічній та екологічній інспекціях.

Виконано за допомогою Disqus