Органічні ферми позитивно впливають на біорізноманіття природи

28 травня 2015 42 0
Органічні ферми позитивно впливають на біорізноманіття природи
bbc.co.ukОрганічні ферми позитивно впливають на біорізноманіття природи

Ферми, де вирощують органічну продукцію, стають прихистком для диких рослин і, таким чином, компенсують втрати біорізноманіття на звичайних фермах, повідомляє BBC.

Дослідження було опубліковане у британському науковому журналі Proceedings of the Royal Society, зазначає кореспондент ВВС з питань довкілля Гелен Бріггс. На полях біля органічних ферм більше різних видів диких рослин і це йде на користь тваринному світу, зазначено у дослідженні.

Його автори доводять, що хоча врожайність органічного сільського господарства нижча, аніж за звичайних фермерських методів, воно корисніше для дикої природи. Фермерські господарства є середовищем проживання багатьох тварин, але інтенсивне ведення сільського господарства призвело до втрат розмаїття живої природи.

Pавдяки органічному землеробству на довколишніх полях, де використовують звичайні методи, росте більше видів бур'яну. Дикі рослини важливі для птахів, бджіл та інших видів тварин.

«Органічне сільське господарство має переваги у підтримці цих видів, але навіть суміш органічного і неорганічного землеробства в одному районі може допомогти зберегти це біорізноманіття», — зазначає він. Користь може бути навіть тоді, коли лише 25% ферм у певному районі є органічними, додає пан Боргер

Виконано за допомогою Disqus