Порошенко за єдиний реєстр відшкодування ПДВ

26 жовтня 2016 39 0
Петро Порошенко вважає, що проблеми з відшкодуванням ПДВ вирішить єдиний реєстр
from-ua.comПетро Порошенко вважає, що проблеми з відшкодуванням ПДВ вирішить єдиний реєстр

В Україні зроблено крок до публічної реєстрації заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на 5 засіданні Національної ради реформ, пише прес-служба глави держави.

«Дуже важливо, що буде створено єдиний реєстр ПДВ. Я вірю, що нарешті зможемо зробити і це буде величезне досягнення, вперше за 25 років існування – Україна буде своєчасно, прозоро виплачувати і відшкодовувати ПДВ. У законопроекті ми бачимо дуже рішучі кроки, щоб навести остаточний порядок у системі відшкодування ПДВ», — сказав він.

За його словами, не буде ніяких подвійних реєстрів, не буде ніяких спроб або кроків в ручному режимі, щоб використовуючи політичну, фінансову або іншу мотивацію пересувати у цьому реєстрі компанії вгору чи вниз. Пропонується, щоб реєстр і бази даних велися Державною фіскальною службою, оскільки вона має всю інформацію і звітність, але повне адміністрування і контроль за прозорістю та порядком повернення податку на додану вартість забезпечуватиметься Міністерством фінансів України.

«Це просто фінансова операція держави і ніякого управліннями ресурсами», —зауважив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що на спроби зловживання із ПДВ буде відповідна реакція Генеральної прокуратури, Служби безпеки, НАБУ, Спеціалізованої прокуратури. На переконання Президента, запровадження відкритої системи відшкодування ПДВ є не лише інструментом покращення якості адміністрування податків, спрощення життя для платників податків, а й потужним інструментом зменшення корупції.

«Буде значно менше спокуси створювати позапланові перевірки, зустрічні перевірки або ще щось, що не просто ускладнює життя сумлінного платника податків. Це значно покращує інвестиційний клімат в нашій державі», — додав Петро Порошенко.

Глава держави також висловив сподівання, що буде знайдений шлях вирішення проблеми заборгованості по поверненню ПДВ. Він відзначив позитивну динаміку скорочення цієї заборгованості «навіть при дуже обмежених можливостях бюджету» з 25 млрд грн до 16 млрд грн.

«Президент припустив, що заборгованість з ПДВ, яка виникла до цього має бути покрита за рахунок коштів, отриманих від спецконфіскації. У разі якщо не буде підтримано відповідний законопроект, то ці виплати можуть бути підтриманні відповідними цінними паперами держави», — підсумував він.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus