До кінця року ціни на кукурудзу суттєво знизяться

26 жовтня 2016 108 0
Починаючи з кінця першого кварталу 2017 р. ціни на кукурудзу будуть рости
kurkul.comПочинаючи з кінця першого кварталу 2017 р. ціни на кукурудзу будуть рости

До кінця цього року ціни на кукурудзу суттєво знизяться.

Про це повідомив незалежний аналітик ринку Тарас Головешко, пише прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.

Він прогнозує ціну до $3,30 за бушель. Головним чинником, який впливає на сільськогосподарські активи і кукурудзу, зокрема, є курс долара. За прогнозами аналітиків, він і далі буде зростати, що має приз вести до падіння цін на ринку с/г товарів до кінця року.

«Проте, починаючи з кінця першого кварталу 2017 р., с/г активи мають демонструвати зростання. Максимального рівня очікуємо наприкінці другого кварталу наступного року. Це має статися з кількох причин: долар почне слабшати, сезон продажу кукурудзи та сої досягне пікових значень, посилюватиметься попит. Відтак, орієнтовно у середині 2017 р. слід очікувати ціну на кукурудзу близько $4,50 за бушель», — впевнений Тарас Головешко.

Співвласник компанії «Спайк Трейд Україна» повідомив, що у світі спостерігається тренд із збільшення виробництва кукурудзи. Цьогоріч очікують рекордних показників: зібрати більше 1 млрд т зерна. Хоча в Україні пік вирощування цієї культури був у 2013 р. Наразі наші агровиробники мають зібрати близько 26 млн т проти тодішніх 30 млн т. Трохи більше половини всього зерна, як правило, експортують. Лідерами з виробництва кукурудзи у світи залишаються Сполучені Штати Америки, Бразилія та Аргентина, які значною мірою впливатимуть на ціноутворення.

«Поки що за українську кукурудзу правлять по $170/т», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus