ДПЗКУ закупить в аграріїв 500 тис. т зерна по форварду

27 жовтня 2016 102 0
ДПЗКУ направить 1,1 млрд грн на форвардні закупівлі
kurkul.comДПЗКУ направить 1,1 млрд грн на форвардні закупівлі

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) найближчим часом планує розпочати форвардні закупівлі зернових у розмірі понад 500 тис. т.

Про це домовились Президент Китайської національної корпорації машинної промисловості і генеральних підрядів (ССЕС) пані Ян Цзін та в.о. голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Олександр Григорович, пише прес-служба корпорації.

«Для забезпечення ефективної роботи корпорації та з метою підтримки вітчизняних сільгоспвиробників, ми плануємо реалізувати програму закупівель озимих та ярих культур майбутнього врожаю, на що буде направлено понад 1,1 млрд грн авансових платежів згідно кредитного договору з ССЕС. Відповідне погодження з боку ССЕС ми отримали після успішного завершення переговорів з китайською стороною», — повідомив Олександр Григорович.

За його словами, держкорпорація планує в три етапи закупити до 200 тис. т продовольчої та фуражної пшениці, 200 тис. т кукурудзи та до 150 тис. т ячменю і сої.

«Нам вдалось суттєво активізувати нашу співпрацю з ССЕС в рамках реалізації спільного проекту з поставок українських зернових до Китаю та інших напрямків спільної діяльності, передбачених Генеральним та кредитними договорами. До речі, форвардні закупівлі саме озимих культур корпорація здійснюватиме вперше за 6 років існування», — підкреслив в.о. голови правління.

Виконано за допомогою Disqus