Франція. Урожайність пшениці впала на 30%

30 жовтня 2016 116 0
Якість французької пшениці сильно постраждала через вкрай несприятливу погоду
kurkul.comЯкість французької пшениці сильно постраждала через вкрай несприятливу погоду

Погода у цьому році у Франції була вкрай несприятливою для врожаю пшениці, йдеться в доповіді, опублікованій FranceAgriMer спільно з Інститутом рослинництва Arvalis, пише «Зерно Онлайн».

Погода аж до травня цього року була відносно сприятливою для розвитку посівів. Однак надзвичайно тривалі і рясні дощі в період цвітіння і наливу зерна сильно погіршили врожайність і якість пшениці. Частина полів була повністю затоплена. Ситуація ускладнилася нестачею сонячного світла. Поєднання двох цих несприятливих факторів (надлишок вологи і недолік освітлення) в одному і тому ж році спостерігається вкрай рідко.

В результаті, середня врожайність пшениці впала більш ніж на 30% в порівнянні з минулим роком.

Середня натурна вага пшениці не перевищила 73 кг/гл, що є історичним мінімумом. Вміст білка, який корелює назад з урожайністю, досить високий — 12,6%, у середньому. Вміст сирої клейковини становить, в середньому, 25,3%. Число падіння Хагберга менше 220 сек. у 88% зібраної пшениці. Співвідношення пружності до розтяжності тіста, отриманого з пшениці нового врожаю, (P/L) складає в середньому 0,8. У 71% врожаю воно варіюється від 0,6 до 1. Хлібопекарська сила (W) в середньому дорівнює 205. У 57% врожаю вона не перевищує 200.

Лише 20% зібраної пшениці відноситься за якістю до двох вищих класів, Prémium (А1) і Supérieur (A2). 78% врожаю відноситься до класу Médium (A3).

Виконано за допомогою Disqus