Обсяг виробництва молока у світі ростиме — IDF

28 жовтня 2016 93 0
Обсяг світового виробництва молока у цьому році зросте до 826 млн т
kazakh-zerno.kzОбсяг світового виробництва молока у цьому році зросте до 826 млн т

Обсяг виробництва всіх видів молока за підсумками 2016 р/ може скласти 826 млн т, повідомляє The DairyNews з посиланням на дані IDF (Міжнародна молочна федерація).

За оцінкою аналітиків IDF, зростання обсягів виробництва молока в світі складе за підсумками 2016 р. близько 1% (для порівняння ― темп зростання світового виробництва у 2015 р. склав 2%). За прогнозами, у 2017 р. зростання показника досягне 1,5% і за підсумками 2017 р. світі буде вироблено 838 млн т молока.

«Глобальне виробництво молока не перевищить позначки зростання в 1% у 2016 р., темпи зростання у 2017 р. багато в чому будуть залежати від темпів відновлення цін на молоко», ― зазначають аналітики IDF.

Поки фермери навряд чи будуть розглядати питання про інвестування в подальше збільшення виробництва, однак з високою часткою ймовірності темпи зростання виробництва молока у 2017 р. будуть перевищувати показник 2016 р.

За даними IDF, традиційні регіони-імпортери будуть все більше покладатися на свої власні ресурси. Азіатські країни, зокрема, будуть формувати забезпечення внутрішнього попиту за рахунок збільшення власного виробництва.

Виробництво молока в Індії зростає більш ніж на 6% в рік, що говорить про можливий потенціал країни для поставок молока в дефіцитні азіатські країни. Якщо контроль якості сировини буде приведений у відповідність із західними стандартами, Індія могла б почати поставки продуктів з доданою вартістю в інші країни Азії (в тому числі дитячих молочних сумішей).

Китай буде продовжувати нарощувати власні виробничі можливості. І якщо цей рік, покаже незначне падіння національного виробництва молока, то в майбутньому недавні інвестиції Китаю у великі молочні проекти забезпечать міцну основу для виконання зростаючого місцевого попиту.

Виконано за допомогою Disqus