Аграрії Полтавщини поділилися досвідом застосування продукції SoilBiotics

28 жовтня 2016 107 0
На Полтавщині пройшов II Міжнародний семінар SoilBiotics
kurkul.comНа Полтавщині пройшов II Міжнародний семінар SoilBiotics

У рамках II Міжнародного семінару SoilBiotics — ArgusBiotix, який пройшов 27 жовтня у Полтавській державній аграрній академії, обговорили перші практичні результати застосування органічних препаратів SoilBiotics для підвищення врожайності сої, кукурудзи, пшениці і картоплі на полях фермерських господарств та аграрних підприємств Полтавщини.

Результати своєї роботи з препаратами компанії SoilBiotics озвучив представник Лебединського державного насіннєвого заводу СТОВ «LNZAgro» та провідний спеціаліст підприємства Анатолій Даценко.

«Наш досвід застосування органічних препаратів SoilBiotics на основі гумінових і фульвових кислот підтвердив позитивний вплив таких препаратів на кількість і масу зерен рослини. В середньому кількість насіння збільшується при застосуванні продукції SoilBiotics на 15,5%, маса — на 16,7%. Також було відзначено зниження рівня фітозахворювань сої та кукурудзи, збільшення зеленої маси рослин», — зазначив він.

За словами заступника директора інституту свинарства і АПП в галузі рослинництва Гангура Володимира, при вирощуванні сої із застосуванням препаратів SoilBiotics врожайність порівняно з контрольними посівами підвищилася в середньому на 20%.

«Внесення при посіві препарату Foliar Concentrate в дозі 0,5 кг/га дозволило збільшити врожайність сої на 18,9%, внесення в дозі 1 кг/га — на 20,3%», — додав він.

Під час семінару засновник компанії SoilBiotics Тодд Зерр презентував нові препарати SoilBiotics і розповів про перспективи їх застосування та сертифікації в Україні.

«Ми налаштовані на тісну співпрацю з українським аграрним ринком, але вважаємо за краще завойовувати його поступово, на практиці і власному прикладі демонструючи ефективність використання препаратів SoilBiotics. Ми не поспішаємо продавати, в першу чергу ми прагнемо переконати українських аграріїв у корисності нашої продукції», — зазначив Тодд Зерр.

Результати семінару показали, що у продукції SoilBiotics є всі шанси зайняти гідне місце на українському ринку препаратів для захисту рослин і підвищення їх врожайності.

«Ми сподіваємося, що подібні семінари стануть щорічними, і з кожним роком кількість аграріїв, які готові розповісти про власний досвід застосування продукції SoilBiotics, буде тільки зростати», — сказав декан факультету агротехнологій і екології ПДАА Микола Маренич.

Виконано за допомогою Disqus