США. Ферма вирощує овочі за унікальною системою

30 жовтня 2016 68 0
Такий підхід дозволив скоротити споживання води на 90%
inhabitat.comТакий підхід дозволив скоротити споживання води на 90%

На фермі в Індіанаполісі (США) овочі вирощуються за допомогою гідропонних систем, робота яких повністю забезпечується відновлюваною енергією, повідомляє «Хайтек».

Такий підхід дозволив скоротити споживання води на 90% і забезпечувати місцеві магазини дешевими і свіжими овочами протягом цілого року.

Під посівами сільськогосподарських культур проходять широкі труби з збагаченої живильними речовинами водою. Від них точково, до кожного куща і травинки, відходять маленькі трубочки. Над рядами з рослинами висять LED-панелі, що дають рожеве світло.

«Наша ідея — стати настільки енергоефективними, наскільки це взагалі можливо. Ми активно цікавимося сонячною і іншими видами відновлюваної енергії, щоб в один день стати абсолютно незалежними», — зазначив керуючий фермою Джим Блум.

На фермі п'ять різних зон, де вирощується 35 видів рослин, серед яких базилік, м'ята, капуста, шпинат, мангольд і рукола. Джим Блум розповідає, що ферма може вирощувати нову партію зелені, кожен місяць.

Ще одна з ідей творців високотехнологічного сільгосппідприємства — перемогти місцеве безробіття і знизити рівень бідності.

Джим Блум розповів, що вони вже взяли на роботу 12 місцевих жителів, які раніше перебували за межею бідності, а до кінця року штат збільшиться до 30 осіб за рахунок все тих же місцевих малозабезпечених. Набирати тільки тих, хто живе поруч з фермою також принципова позиція Джима — до роботи треба добиратися або пішки, або на велосипеді.

Зараз ясно одне, що зі збільшенням населення землі сільське господарство повинно ставати все більш ефективним і екологічним. І якщо ферма в Індіанаполісі поки росте в горизонтальній площині, то ферми майбутнього, швидше за все, будуть вертикальними. Або у вигляді величезних кілець.

Виконано за допомогою Disqus