Президент України підписав антирейдерський закон

31 жовтня 2016 82 0
Законом передбачається забезпечення захисту прав власності
Kurkul.comЗаконом передбачається забезпечення захисту прав власності

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», який дозволить знизити кількість рейдерських атак на українські підприємства і нерухомість. Про це 28 жовтня повідомила прес-служба глави держави.

«Законом вносяться зміни до низки нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном», — йдеться в повідомленні.

Крім того, законом передбачено нотаріальне засвідчення справжності підписів учасників в установчому документі, передавальному акті і розподільчому балансі компанії, які подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу.

Також закон посилює відповідальність нотаріусів за незаконні дії при перереєстрації майна або бізнесу — передбачено позбавлення волі на строк до 8 років. Крім того, для замовників, виконавців і організаторів рейдерського захоплення передбачено кримінальне покарання з ув'язненням терміном до 10 років.

Виконано за допомогою Disqus