Канада зацікавлена купувати продукцію українських фермерів

4 листопада 2016 119 0
Канада пропонує навчання українським фермерам
bangordailynews.comКанада пропонує навчання українським фермерам

Канадські бізнесмени зацікавлені в експорті української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомив радник з комерційних питань Посольства Канади в Україні Клінт Мартін, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, це органічна продукція, завдяки її якості та конкурентоспроможності на канадському ринку. Тому канадська сторона готова надавати технічну допомогу для розвитку цієї галузі в Україні. Канадські партнери зацікавлені й у розвитку галузі тваринництва та генетики в Україні.

«Український аграрний сектор має багато напрямків, які цікавлять канадських партнерів. Наприклад, вже сьогодні ми можемо експортувати не тільки сировину, але й високоякісну перероблену продукцію з доданою вартістю. Це фрукти, овочі, ягоди, наприклад у замороженому вигляді, та органічна продукція. Головним виробником нішевої продукції в Україні є як раз малий та середній фермер», — зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Також додала, що для збільшення обсягів виробництва та експорту нішевих продуктів необхідна підтримка виробників різноманітними інструментами: інформаційними, наданням технічної допомоги та експертизи у розвитку сучасних технологій, які забезпечать вихід на такі ринки, як канадський.

«В ході зустрічі канадські колеги запропонували зробити робочу зустріч представників Мінагропроду, Посольства Канади в Україні та представників канадських проектів для більш детального обговорення як існуючих проектів, так і нових ініціатив для сприяння українського аграрного експорту, навчання українських фермерів та спеціалістів в аграрній галузі та інших питань», — йдеться у повідомленні.

Клінт Мартін додав, що одним з ефективних інструментів співпраці може стати платформа Канадського Агробізнесу (САВР), завдяки якій український виробник зможе знайти канадських партнерів, дізнатись про можливості виходу на канадські ринки та запропонувати свою продукцію чи проекти для потенційних інвесторів. Канадська сторона також наголосила на важливості участі українських компаній у профільних виставках і на представництві канадського бізнесу на відповідних заходах в Україні.

Виконано за допомогою Disqus