Заморозки перекреслили надії на рекордний урожай пшениці в Австралії

8 листопада 2016 61 0
Посіви пшениці в Австралії можуть постраждати від заморозків
kurkul.comПосіви пшениці в Австралії можуть постраждати від заморозків

CBH (Cooperative Bulk Handling Ltd) оцінює збиток від заморозків в штаті, що є найбільшим виробником Австралії, у 15% від врожаю зерна, повідомляє «Експерт Агро».

CBH тепер очікує, що загальний обсяг виробництва зерна в Західній Австралії в 2016/17 МР складе 13-14 млн т в порівнянні з попередньою оцінкою в 15-17 млн т.

Посіви пшениці в Західній Австралії можуть постраждати від заморозків, які мали місце минулого тижня. Температура може впасти до -4° градусів. Заморозки в період активної вегетації пшениці несуть серйозну загрозу майбутньому врожаю.

Якщо прогнози щодо заморозків виправдаються, це перекреслить надії на рекордний урожай пшениці в Західній Австралії. Згідно з раніше опублікованим прогнозом компанії CBH, Західна Австралія може зібрати 14-16 млн т пшениці. Поточний рекорд з виробництва пшениці, встановлений три роки тому, дорівнює 15,9 млн т.

Через погіршення перспектив урожаю в Західній Австралії загальнонаціональне виробництво пшениці може не виправдати очікувань. Згідно з прогнозом, опублікованим Австралійським бюро по сільськогосподарським ресурсам і економіці (Abare) два тижні тому, валовий збір пшениці в Австралії буде дорівнювати 28,08 млн т, що є другим найвищим показником за всю історію.

Виконано за допомогою Disqus