Україна має орієнтуватися на Швейцарію і Польщу у органічному виробництві — Коняшин

9 листопада 2016 94 0
Андрій Коняшин, виконавчий директор Федерації органічного руху України
agropolit.comАндрій Коняшин, виконавчий директор Федерації органічного руху України

Україні треба орієнтуватися на Швейцарію та Польщу у розвитку органічного виробництва.

Таку думку в інтерв’ю AgroPolit.com висловив виконавчий директор Федерації органічного руху України Андрій Коняшин.

За його словами, у них є досить серйозна фінансова допомога держави. Вітчизняні виробники дієвої підтримки до цього часу не отримували. У деяких країнах практикується серйозна рекламна кампанія щодо популяризації органічних продуктів серед населення, наприклад, у Німеччині.

«Можна навіть назвати прикладом для нас і Молдову, адже це єдина країна колишнього СРСР, яка впровадила субсидії для органічного сільського господарства. Ставки виплат на 1 га у Молдові порівняно низькі й через це розвиток органічного сільського господарства мотивується не субсидіями в розрахунку на 1 га, а субсидіями на продукцію. Субсидії в розрахунку на 1 га виплачуються в Молдові лише протягом перших двох років переходу на органічне сільське господарство, в перший рік – €40/га, в другий рік – €20/га», — зазначив він.

Також додав, що окрім того, уряд Молдови запровадив також програму заохочення споживання органічних харчових продуктів у державному секторі (школах, дитячих садках, лікарнях, армії та державних закладах).

Виконано за допомогою Disqus