У Великобританії посівна площа під ріпаком скоротиться до 13-річного мінімуму

9 листопада 2016 87 0
Зменшення посівних площ під ріпаком обумовлено недостатнім рівнем опадів у період посіву
eachdaysomethingnew.wordpress.comЗменшення посівних площ під ріпаком обумовлено недостатнім рівнем опадів у період посіву

Згідно із прогнозом аналітиків AHDB, у 2017/18 МР посівна площа під ріпаком у Великобританії може скоротитися до 1,38 млн акрів, на 4% що поступиться результату попереднього сезону і стане мінімальним показником для країни за останні 13 років.

Про це повідомляє «АПК-інформ» з посиланням на The Western Producer.

Зменшення посівних площ під ріпаком, зокрема в східних регіонах країни, обумовлено недостатнім рівнем опадів у період посіву.

Крім того, у Великобританії є проблема боротьби з шкідниками олійної культури, що також позначається на перерозподілі площ під сільгоспкультурами. Так, частина територій, які спочатку планувалося відвести під ріпак, в результаті будуть засіяні пшеницею або ярових ячменем.

Посівна площа під британської озимою пшеницею може скоротитися на 1% в рік — до 4,45 млн акрів, що частково пояснюється складнощами в боротьбі з бур'янами. Площа посіву озимого ячменю може знизитися на 9% в рік, тоді як для ярої зернової культури цей показник може зрости на 17% — до 1,97 млн акрів.

Виконано за допомогою Disqus