New Holland презентувала комбайн CR1090 на ІнтерАГРО

10 листопада 2016 69 0
Найпродуктивніший комбайн у світі New Holland CR1090
LatifundistMediaНайпродуктивніший комбайн у світі New Holland CR1090

Під час виставки «ІнтерАГРО 2016» компанія New Holland продемонструвала основні флагмани своєї техніки. Серед них рекордсмен, найпродуктивніший комбайн у світі — New Holland CR1090, повідомляє Тraktorist.ua.

Це перший комбайн, на який встановили кабіну Harvest Suite Ultra, яка має найбільші на ринку показники: площу скління 6,3 м2 та об’єм кабіни 3,8 м3, а також вирізняється ізоляцію звуку в кабіні до 73 дБ — найтихіша кабіна у світі.

«Комбайн має 16-літровий двигун, 653 к.с. У 2014 р. в Англії він встановив світовий рекорд, який увійшов у Книгу рекордів Гіннеса: змолотив за 8 год. 797 т пшениці з вологістю 13,7%. Середня врожайність була десь 100-101 ц/га. Тобто продуктивність склала приблизно 8-9 га/год.», — розповідає менеджер змаркетингу New Holland Agriculture в Україні, Молдові, країнах Балтії та Фінляндії Олександр Суханов.

Продуктивність комбайна 15 га/год. Агрегатований 12-рядною кукурудзяною жаткою виробництва New Holland з міжряддям 70 см.

«Комбайн з двомоторною системою обмолоту, там немає додаткових барабанів, це виключно система New Holland, яка була розроблена в 1975 р. Ця система називається Twinrotor, що передбачає облаштування ротора печами по всій його довжині. Це дозволяє мінімізувати травмування та максимізувати продуктивність комбайна. І, звичайно, зменшити витрати палива. Комбайн витрачає близько 1,1 л/т пшениці, залежно від урожайності. У комбайні встановлено напівгусеничний рушій Smart Trax. Загалом, я бачу перевагу за цим рушієм у майбутньому, адже він має нульовий коефіцієнт пробуксовки і дозволяє зайти на вологі ґрунти, неважливо – це торфи чи ще щось», — коментує Олександр Суханов.

Комбайн оснащено шестирядним подрібнювачем. Найбільша жатка, з якою агрегатували New Holland CR1090 — 13,7 м. Також на комбайні може бути встановлена навігація та автоматичне водіння. Із систем точного землеробства на представленому комбайні встановлено картографування та опцію визначення врожайності і вологості.

Враженнями від експлуатації цього комбайна поділився головний інженер компанії ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Олександр Бондаренко.

«На сьогодні він у нас зібрав 350 га кукурудзи, розхід палива складає 19 л/га. Максимально комбайн збирав за день 45 га, але це не відправна цифра, тому що цей комбайн повинен змінити філософію тих людей, хто його буде купувати та експлуатувати. Він потребує прорахованої логістики і тільки в такому випадку він дасть повну віддачу і виправдає всі очікування. Плюс до цього, повинен бути висококваліфікований механізатор. Дуже великий плюс цього комбайну в тому, що він гусеничний. Це заощадливе ставлення до землі. Він працює там, де колісний комбайн практично навіть не заїжджає. Тому ми дивимося в бік таких моделей і по тракторній техніці, і по комбайнам», — зазначає Олександр Бондаренко.

Виконано за допомогою Disqus