Німеччина надасть технічну допомогу аграріям України — Мінагропрод

22 липня 2015 46 0
Німеччина надасть технічну допомогу аграріям України — Мінагропрод
Forbes.uaНімеччина надасть технічну допомогу аграріям України — Мінагропрод

Україна та Німеччина готуються до підписання «Протоколу про Наміри по втіленню проектів технічної допомоги в Україні за підтримки Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства ФРН». Про це йшла мова під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль із керівником німецько-українського агрополітичного діалогу Фолькером Зассе та представником Консалтингової групи ГФА Ульріхом Мерцем, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Проект «Німецько-український агрополітичний діалог» підтримує Україну в питаннях розвитку сталого сільського господарства, ефективної переробної промисловості та підвищенні міжнародної конкурентоспроможності відповідно до принципів ринкової та регуляторної політик. Українська сторона зацікавлена у продовженні роботи проекту. Важливим етапом, з огляду на євроінтеграційні підходи розвитку українсько-німецьких відносин, буде підготовка та підписання Проекту технічної допомоги та реалізацію його на території України», — сказала Олена Зеркаль.

Також посадовець підкреслила важливість спільних проектів та їх розвиток в майбутньому.

«Для нас важлива підтримка малих та середніх фермерів. Зокрема, хочу звернути увагу на проект, який має на меті стимулювання українського експорту та стартує восени за підтримки уряду Німеччини. Ми маємо допомогти вітчизняним аграріям у вирішенні тих проблем, з якими вони стикаються під час експорту продукції. Окрім того, для нас важливо, щоб у всіх виробників був максимальний доступ до необхідної інформації відносно умов торгівлі», — підкреслила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus