Землетрус у Новій Зеландії пошкодив молочні ферми

14 листопада 2016 71 0
Молочні фермери постраждали через землетрус у Новій Зеландії
daypic.ruМолочні фермери постраждали через землетрус у Новій Зеландії

Нова Зеландія 13 листопада пережила сильний землетрус (7,4 бала). У результаті фермерські господарства-виробники молока в регіоні, близькому до епіцентру, залишилися без електрики. Крім того, надходять повідомлення, про те, що вийшли з ладу доїльні системи, пише The DairyNews.

У повідомленнях ЗМІ зазначається про загрозу цунамі, з узбережжя Нової Зеландії евакуюється населення.

За офіційними даними, найбільш серйозно в молочній галузі країни постраждали саме виробники молока. Компанія Fonterra підтвердила, що ні одна з її переробних майданчиків не отримала значної шкоди.

«Нині організовується забезпечення генераторами всіх ферм у верхній частині південного острова. Нам також повідомляють, що доїльні системи типу «ялинка» в порядку, проте деякі роторні доїльні платформи пошкоджені, вибиті в результаті землетрусу», — заявив голова федерації молочних фермерів Північного Кентербері Майкл Вудворд.

За його словами, найбільшими проблемами для фермерів залишаються забезпечення водою, харчуванням та доступ до постраждалих молочних комплексів. У ряді районів пошкоджені мости і дороги, місцями сильні пробки, в результаті чого виникла проблема збору молока через неможливість для молоковозів проїхати до ферм, пояснив представник федерації.

У ситуації, що склалася, місцева влада дала дозвіл фермерам на скидання молока в спеціальних обгороджених ділянках, а також надали доступ до річок для овець і ВРХ через пошкодження труб і резервуарів з водою на тваринницьких комплексах.

За даними Fonterra, озвученим прес-секретарем компанії, близько 12 господарств в регіоні не змогли здійснити доїння стада через пошкодження роторних доїльних платформ. Учасники ринку відзначають, що переважна більшість ферм була застрахована, що допоможе їм компенсувати втрати.

Сьогодні на Південному острові в Новій Зеландії стався ще один землетрус магнітудою 6,2. Про це повідомила Геологічна служба США. Поштовхи були зафіксовані в 00:34 за всесвітнім часом UTC в 39 км на північний захід від міста Кайкура. Осередок залягав на глибині 10 км.

Виконано за допомогою Disqus