На Херсонщині під час торгів вартість оренди землі зросла більше ніж утричі

15 листопада 2016 46 0
Замість 94,6 до місцевого бюджету надійшло майже 300,4 тис. грн орендної плати
vysnovky.comЗамість 94,6 до місцевого бюджету надійшло майже 300,4 тис. грн орендної плати

На земельних торгах у Бериславському районі Херсонщини було продано право оренди земельної ділянки площею понад 62 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Земельна ділянка розташована в адміністративних межах Високівської сільської ради. За результатами торгів стартова орендна ставка зросла більш ніж утричі – з 4 до 12,7% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

«Таким чином за результатами торгів замість 94,6 до місцевого бюджету надійшло майже 300,4 тис. грн орендної плати лише за перший рік користування землею», – зазначає керівник головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран.

Крім того, у листопаді головне управління Держгеокадастру виставило на відкриті торги права оренди ще 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у різних районах області. По три земельні ділянки пропонуються для оренди у Великоолександрівському та Цюрупинському районах, дві – у Нововоронцовському, по одній – у Великолепетиському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому та Чаплинському.

«Загалом інвесторам пропонують близько 390 га. Стартовий розмір річної орендної плати встановлений на рівні 4% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок і складає понад 425 тис. грн», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus