У Європі поширюється пташиний грип

19 листопада 2016 29 0
В Австралії виявили пташиний грип на фермі з розведення індички
xpert.com.uaВ Австралії виявили пташиний грип на фермі з розведення індички

Штам H5N8 вірусу пташиного грипу був виявлений на фермі з розведення індички на вільному вигулі на Боденському озері в регіоні Форарльберг (Австрія). Про те, яка кількість птахів постраждала від захворювання, поки не повідомляється, пише Мeatinfo.

Десять мертвих перелітних водоплавних птахів із захворюванням були виявлені в тому ж регіоні на початку минулого тижня, ще три мертві птахи були також зареєстровані на швейцарській стороні озера в Кройцлінгене, згідно з даними Всесвітньої організації з охорони здоров'я тварин.

Птахоферма, що постраждала, була негайно поміщена в карантин і підлягати дезинфекції і очищення. Захищена зона з радіусом не менше 3 км і зона спостереження з радіусом не менше 10 км були створені навколо порушеної вірусом ферми. В охоронній зоні всі запаси м'яса птиці піддаються перевірці офіційним ветеринарним лікарем.

Птахофабрикам в захищеній зоні було рекомендовано тримати всіх птахів в приміщенні і поліпшити заходи біологічної безпеки. Хвороба також була виявлена ​​на угорській фермі з виробництва індички минулого тижня.

Німеччина також має кордон на Боденському озері, і мертві дикі птахи були виявлені там теж. «Антикризовий комітет» з проблеми пташиного грипу 12 листопада провів зустріч в регіоні для обговорення скоординованого реагування на поширення захворювання. На зустрічі були присутні посадові особи з Міністерства сільського господарства, представники різних регіонів Німеччини, вчені та економічні експерти.

Учасники погодилися з тим, що сільськогосподарська птиця в районах підвищеного ризику повинна знаходитися в закритих приміщеннях. До районів підвищеного ризику відносяться водно-болотні угіддя, зони відпочинку перелітних і диких птахів, а також райони з високою щільністю регіональних птахофабрик. Антикризовий комітет Німеччини також ухвалив рішення про посилення заходів біобезпеки і гігієни на птахофермах по всій країні.

Виконано за допомогою Disqus