Кутовий привітав аграріїв та розповів про плани на 2017 р.

18 листопада 2016 66 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної  політики і продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики і продовольства України

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий привітав працівників аграрної сфери з Днем працівників сільського господарства України.

Урочистості з нагоди святкування пройшли в Українському домі.

«Сьогодні є два найбільші виклики — оподаткування та земельна реформа. Дуже багато питань виноситься у політичну площину і робляться довкола них політичні хвилі… Що вдалося зробити? У спілкуванні з нашими міжнародними партнерами змогли переконатися, що їхнє бачення про те, що ринок землі має неодмінно запрацювати – сьогодні це не той підхід, який матиме успіх і стане ефективним. Тому в переговорах я про це говорив міжнародним експертам, саме тому в законі «Про обіг земель..» ніде не відображені моменти, проти яких виступають українські селяни (обов’язковий продаж землі. – Авт.)», — звернувся він до аграріїв у залі.

Серед досягнень він назвав і рекордний врожай, який є «повністю заслугою аграріїв», і експорт, відкриття нових ринків.

Міністр також озвучив перелік завдання на 2017 р.

«Потрібно систематизувати роботу, створити інвестиційні можливості для фермерів. Кому ми хочемо допомагати? Це перший рік, коли ми визнали публічно, – малим та середнім тримається село сьогодні і які формують додаткові робочі місця у сільській місцевості», — відмітив Тарас Кутовий.

Наразі, за словами Тараса Кутового, він спільно з депутатами та іншими членами уряду намагаються відстояти оптимальну формулу оподаткування для галузі з 1 січня 2017 р.

«Сьогодні о 15:00 відбудеться ще одна нарада із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом щодо розгляду конкретних законопроектів, які пропонуються у рамках бюджетного процесу аби вирішити питання оподаткування агросектору», — підкреслив міністр.

Наталія Білоусова, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus