На Черкащині відкриють горіховий центр

21 листопада 2016 125 0
У горіховий центр інвестують близько 10 млн грн
ck-oda.gov.uaУ горіховий центр інвестують близько 10 млн грн

У с. Вергуни (Черкаська область) наступного року запрацює горіховий центр, пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

Горіховий центр – один із перших подібних проектів в Україні. У нього інвестують близько 10 млн грн. Тут планують виробляти 200 тис. саджанців горіха щороку. Нині триває активне будівництво теплиць і допоміжних приміщень.

«Це справді унікальний проект. Горіховий центр працюватиме цілорічно, тобто це постійна, а не сезонна, робота для місцевих жителів. Плануємо виробляти саджанці французької, молдавської та української селекції», — зазначив генеральний директор агропромислової компанії «МАЇС» Сергій Осадчий.

За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, горіхівництво, як і тваринництво, садівництво й овочівництво – це ті галузі, які створюють робочі місця на селі.

«Це добре розуміють у компанії «МАЇС» загалом і у СТОВ «Колос», зокрема. Вони постійно демонструють соціальну відповідальність, дбаючи про території, де працюють. Горіховий центр, як на мене, дуже перспективний проект. Черкащина має сприятливі умови для вирощування горіхів, це конкурентна експортна позиція. Ми маємо програму розвитку корпоративного руху. У її межах реалізують також проекти з горіхівництва, тому й у цьому контексті пропозиція саджанців від місцевого виробника важлива», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus