Кабмін підтримав закон про органічне виробництво

23 листопада 2016 92 0
Закон також створює нові механізми для захисту споживачів
МінагропродЗакон також створює нові механізми для захисту споживачів

Кабмін підтримав Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Ми зробили наступний крок в рамках реалізації стратегії Мінагропроду «3+5» та плану дій Уряду, після підтримки Закону про демонополізацію спиртової галузі», — зазначив з цього приводу Тарас Кутовий.

За словами міністра аграрної політики, в Україні є унікальний потенціал для створення органічної продукції, який використовується на сьогоднішній день лише на 10%.

«Цей Закон створює додаткові можливості для розвитку галузі. Крім того, він також створить додаткові механізми безпеки для українських громадян. Загалом, Закон сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції і розширенню зовнішніх ринків її збуту», — говорить Тарас Кутовий.

Також зазначається, що закон гарантуватиме споживачам впевненість у продуктах, маркованих, як органічні, що позитивно впливатиме на захист виробників органічної продукції від недобросовісної конкуренції і забезпечить прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва та обігу органічних продуктів.

Виконано за допомогою Disqus