На Запоріжжі сільгосппідприємство ухилилося від сплати 3,2 млн грн ПДВ

5 грудня 2016 80 0
На Запоріжжі у виробника сільгосппродукції, який ухилився від сплати ПДВ, вилучено товару на 9,6 млн грн
gwcpas.comНа Запоріжжі у виробника сільгосппродукції, який ухилився від сплати ПДВ, вилучено товару на 9,6 млн грн

На Запоріжжі у виробника сільськогосподарської продукції, який умисно ухилився від сплати понад 3,2 млн грн ПДВ, вилучено 800 т соняшникового насіння та 165 т мінерального добрива загальною орієнтовною вартістю 9,6 млн грн, пише прес-служба ДФСУ.

Встановлено, що службові особи підприємства у 2015 р. в результаті штучного збільшення орендованих земельних площ (паїв) та неправомірного збільшення врожайності занизили суму ПДВ, яка підлягає сплаті в бюджет на 3,2 млн грн, що призвело до ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

«При цьому сільськогосподарську продукцію купували за готівку та реалізовували крупним підприємствам-зернотрейдерам як власно вирощену. Загальна сума податкового кредиту, яку фігурант сформував вказаним СГД у 2015 р. складає понад 6 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що у подальшому грошові кошти, отримані від операцій, директор та фактичний власник підприємства-фігуранта разом із спільниками знімали із спеціального рахунку для нібито оплати наданих підприємству послуг із збирання врожаю, постачання добрив та у якості повернення раніше наданої фінансової допомоги.

«За результатами 4 обшуків, проведених в офісних і складських приміщеннях підприємства та за адресами проживання його посадових осіб, виявлено та вилучено 800 т соняшникового насіння на 8,2 млн грн та 165 т мінерального добрива на 1,4 млн грн, а також комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію», — сказано у повідомленні.

Вказані ТМЦ загальною орієнтовною вартістю 9,6 млн грн взято під охороною податкової міліції. Вживаються заходи по встановленню походження товару та вирішується питання про накладення на нього, підсумовується у повідомленні.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus