Агросектор забезпечив 40% приросту капітальних інвестицій

6 грудня 2016 57 0
Понад дві третини – 11,4 млрд грн – приросту капітальних інвестицій в агропродовольчому секторі економіки припадає на сільське господарство.
Корреспондент.netПонад дві третини – 11,4 млрд грн – приросту капітальних інвестицій в агропродовольчому секторі економіки припадає на сільське господарство.

У загальному обсязі приросту капітальних інвестицій по Україні за січень-вересень 2016 р. частка агропродовольчого сектору економіки становить 51%, у тому числі на сільське господарство припадає 40%, повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

За словами завідувача відділу інвестицій ННЦ «Інститут аграрної економіки» Миколи Кісіля, загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних в агропродовольчому секторі економіки за січень-вересень 2016 р., склав 41,5 млрд грн. Цей результат на 14,8 млрд грн або 55% перевищив показник за відповідний період минулого року.

«Значний приріст капітальних інвестицій у сільське господарство в січні-вересні цього року забезпечувався за рахунок власних і залучених коштів вітчизняних інвесторів, насамперед, великих агроформувань. Основі обсяги іноземного капіталу в агропродовольчу сферу у 2016 році надійшли за рахунок коштів, отриманих з різних кредитних і фондових механізмів», — зауважив Микола Кісіль.

За даними Держстату, обсяги капітальних інвестицій, освоєних у сільському, лісовому та рибному господарстві у січні-вересні 2016 р., становили 29,8 млрд грн, з яких 98% припадає на сільське господарство.

Виконано за допомогою Disqus