Новий проект поліпшить санітарні та фітосанітарні заходи — Рутицька

24 липня 2015 49 0
Новий проект поліпшить санітарні та фітосанітарні заходи – Рутицька
Вelmvl.ruНовий проект поліпшить санітарні та фітосанітарні заходи – Рутицька

У рамках Програми комплексної інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні найближчим часом буде започатковано проект «Допомога Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у виконанні санітарних та фітосанітарних зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це проінформувала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, пише сайт міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, основною метою проекту є надання технічної допомоги для ефективного виконання завдань передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також впровадження зони вільної торгівлі.

«За підсумками проекту очікуються такі результати: практичне впровадження та контроль за виконанням законодавства у сфері здоров'я тварин, транспортування та забою тварин, побічних продуктів тваринного походження, включаючи матеріали особливого ризику, наближення законодавства у цій сфері до стандартів ЄС, комплексна підготовка лабораторного персоналу для використання валідованих методів експлуатації нового обладнання, забезпечення простежуваності лабораторних вимірювань та досліджень у відповідності до міжнародних стандартів», — пише сайт.

Також додається, що представництво ЄС в Україні обрало пропозиції литовсько-італійського консорціуму для реалізації цього проекту.

Виконано за допомогою Disqus