Зелений туризм залучить інвестиції у село — Хоменко

24 липня 2015 42 0
Зелений туризм залучить інвестиції у село — Хоменко
А7d.com.uЗелений туризм залучить інвестиції у село — Хоменко

Зелений туризм є одним з найперспективніших важелів підтримки підприємницької діяльності та залучення інвестицій в розвиток сільських територій. Про це під час веб-конференції повідомив директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Олег Хоменко в ІА AgroNews, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Він зазначив, що спільно з галузевими асоціаціями створена робоча група, яка розробляє відповідний пакет законодавчих ініціатив. Найближче її засідання планується провести наступного тижня.

«Це питання особливо актуальне, зважаючи на анексію Кримського півострова та неабияке завантаження південного напрямку. Сільський туризм — нове явище для нашої країни, проте ми вбачаємо його досі перспективним для сільських територій», — сказав Олег Хоменко.

За його словами, ключовим орієнтиром в цьому питанні для України є досвід країн Європейського Союзу. Наприклад, в Польщі державна підтримка розвитку сільського туризму дозволила значно підвищити підприємницьку активність та наповнення місцевих бюджетів.

«Плануємо запрошувати експертів, які допоможуть імплементувати його в України. Наразі підготовлені листи до дипломатичних установ країн-лідерів сільського туризму, у тому числі пропонуємо організовувати навчання аграріїв для обміну досвідом», — додав Олег Хоменко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою