На Запоріжжі сходи озимих отримані на всій території засіяних площ

10 грудня 2016 21 0
Посіви озимих знаходяться у доброму та задовільному станах
zastavki.comПосіви озимих знаходяться у доброму та задовільному станах

На Запоріжжі озимі зернові зійшли на площі 610,7 тис. га, що становить 99% від посіяного. У доброму та задовільному стані знаходяться посіви на площі 513,25 тис. га (84%), повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

«У третій декаді листопада на території Запорізької області спостерігалася холодна, без суттєвих опадів, погода. Температура повітря була на 2-3° нижче норми, знижувалася до 6-9° морозу, тому поверхня грунту охолоджувалась інтенсивніше. Опади у вигляді дощу та мокрого снігу спостерігались на всій території області. Кількість їх за декаду не перевищувала 3-6 мм, що відповідає нормам», — зазначається у повідомленні.

Упродовж третьої декади листопада озимі зернові культури та багаторічні трави знаходились у стані зимового спокою. Несприятливих агрометеорологічних умов для перезимівлі не спостерігалось.

Нагадаємо, під урожай 2017 р. посіяно озимих колосових на загальній площі 621,1 тис. га. Зокрема, озимої пшениці — 579,7 тис. га, озимого жита — 0,26 тис. га, озимого ячменю — 40,18 тис. га. Крім цього, посіяно озимого ріпаку на 28,44 тис. га.

Виконано за допомогою Disqus