Облік урожайності в ТОВ «Вега-Агро»

Потенціал урожайності гібридів озимого ріпаку KWS на Житомирщині

КВС-Україна 18 липня 2016 245 0

Згідно статистичних даних, посівна площа всіх сільськогосподарських підприємств Житомирської області різних форм власності становить в межах 600 тис. га. Згідно цих же даних, площа озимого ріпаку, що залишилась після осінньо-зимового періоду, становить 11,5 тис. га.

Відомо, що запорукою отримання стабільних та високих врожаїв любої культури є правильно підібраний сорт чи гібрид, який мінімалізував би всі ризики під час вирощування. Особливо це стосується строків посіву, норми висіву, високої зимостійкості та стійкості до хвороб. Не менш важливими показниками при виборі гібриду ріпаку є підвищена стійкість до розтріскування стручків, осипання насіння, вилягання та високий потенціал урожайності.

Компанія «КВС-УКРАЇНА» сьогодні у своєму портфоліо має чотири гібриди озимого ріпаку, які на прикладі конкретного господарства ТОВ «Вега-Агро», що знане і в Житомирській, і в сусідніх областях, переконливо доводять свій високий потенціал урожайності на дерново-підзолистих ґрунтах даного господарства.

Землі ТОВ «Вега-Агро» розміщені в Брусилівському р-ні. Головним технологом виробництва є досвідчений агроном господарства Петрашенко Віктор Васильович. Безпосередньо під його керівництвом були проведені всі технологічні операції, – від посіву до збирання. Якщо пригадаємо посівну кампанію озимого ріпаку 2015 року, то вона була досить складною через відсутність опадів та наявної вологи в ґрунті. Тому, попри вагання та ризики, було прийнято рішення сіяти озимий ріпак. Дата сівби 31.08 — 01.09.15 року. Гібриди озимого ріпаку KWS ТУРАН, ГИБРІРОК, ТРИАНГЕЛЬ та ТРАВІАТА висівались в лінійці з гібридами інших компаній. Попередником була озима пшениця, основним обробітком ґрунту було глибоке рихлення на глибину 40см. Норма висіву – 600 тис. насінин/га (густота) та 2,0 – 2,5 см (глибина).

Під час вегетації ріпаку неодноразово проводився обробіток ЗЗР та внесення мікродобрив, крім того було внесені за весь період вегетації в діючій речовини азоту – 222 кг/га, фосфору – 80 кг/га, калію – 120кг/га та сірки – 34кг/га. Перед збиранням десикацію рослин ріпку не проводили, оскільки не було такої необхідності. Тому обмолот лінійки гібридів озимого ріпаку всіх компаній розпочали 7-8 липня.

В результаті обліків, найвищу урожайність серед всіх гібридів, висіяних на полі, показав гібрид селекції KWS ГИБРІРОК – 5,47 т/га! Інші гібриди селекції KWS теж показали гарний результат:

  • ТРИАНГЕЛЬ – 4,80т/га,
  • ТУРАН – 4,66 т/га
  • ТРАВІАТА – 4,54 т/га та теж залишились у списку лідерів. Показники урожайності вказані в перерахунку на стандартну вологість 7%.

Враховуючи цьогорічну закупівельну ціну на озимий ріпак, що складає більше 10 000 грн за тонну, можна з впевненістю сказати, що його вирощування є економічно вигідним, а вашим надійним помічником є гібриди селекції компанії KWS.

Недарма гасло компанії KWS – сіємо майбутнє з 1856 року.

Більш детальну інформацію щодо характеристик того чи іншого гібриду ви можете отримати на нашому сайті, в каталогах та буклетах, або особисто залетефонувавши до наших торгових представників.

Анатолій Васильович Нерода, агроном-консультант в Житомирській області

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою