Дрібним фермерам обіцяють підтримку у кредитуванні

24 липня 2015 97 0
Дрібним фермерам обіцяють підтримку у кредитуванні
Latifundist.comДрібним фермерам обіцяють підтримку у кредитуванні

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює збільшення фінансування Державного фонду підтримки фермерських господарств, що спеціалізується на безвідсотковому кредитуванні виробників. Про це повідомив під час веб-конференції в ІА AgroNews директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Олег Хоменко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Він зазначив, що у цьому році на фінансування програми було передбачено 25,6 млн грн, розподіл яких, серед областей, майже завершений.

«Уперше за останні роки завдяки подоланню бюрократії виробники отримали ці кошти не в грудні, а в червні. Залишилось буквально 2 області, де розподіл коштів триває та буде завершений у найближчий час. Зі свого боку міністерство пильно стежить за тим, щоб державні кошти доходили до аграріїв у повному обсязі», — сказав Олег Хоменко.

Наразі Мінагропрод готує пропозиції до Міністерства фінансів України передбачити додаткові 20 млн грн на продовження відповідної програми.

«Ми розуміємо, що кошти невеликі, але враховуючи те, що їхніми головними отримувачами є дрібні господарства, навіть така допомога суттєва», — наголосив Олег Хоменко.

У повідомленні йдеться, що з метою удосконалення державної підтримки дрібних та середніх виробників розроблено нову редакцію відповідного законопроекту, який відкриває галузь для зовнішнього позабюджетного фінансування. Стимулом для підприємницької діяльності на селі також стане законодавче запровадження кооперативного руху та сімейних ферм. Останній вже підготовлено до прийняття у другому читанні.

«Це як раз ті форми господарювання, що здатні забезпечити робочі місця та надходження коштів до бюджету. Адже фермерам відриваються нові можливості щодо підвищення якості продукції, виходу на організовані ринки, залучення інвестицій, створення сучасних підприємств на базі кооперативів. У найближчі тижні ми розпочинаємо низку навчальних семінарів на місцях, під час яких аграрії зможуть дізнатися всю необхідну інформацію», — підкреслив директор Департаменту.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою