В Ізраїлі створили AGRYbot, який прогнозує врожай

9 грудня 2016 99 0
AGRYbot
digitaltrends.comAGRYbot

Ізраїльські дослідники створили прототип робота, який може оцінювати врожайність і стан рослини, аналізуючи звукові хвилі. Про це повідомляє Тraktorist.ua з посланням на Digital Trends.

AGRYbot — це робот, оснащений системою гідролокації. Він може ідентифікувати звукові «підписи» об'єктів для оцінки врожайності та визначення стану рослин. Робот відправляє звукові хвилі, а потім аналізує їх за допомогою інтелектуальних алгоритмів.

За словами розробників, AGRYbot може відрізнити не тільки фруктові дерева від теплиць, а й листя рослин від фруктів. Він навіть може визначити кількість листя на дереві або вагу його плодів (в межах 100 г).

«До сьогодні фермери обробляли цю інформацію неозброєним оком, не маючи точних даних, не використовуючи інструментів для точного визначення. Ми виявили, що це у 50% випадків призводило до помилок. У порівнянні з цим наша технологія з високою точністю надає інформацію щодо ваги та кількості урожаю на певній ділянці. Крім того, ми можемо визначити точне місце розташування ділянки, яка дасть більше чи менше врожаю, і вже на основі цього визначити причину такої урожайності», — зазначає ізраїльський дослідник, доктор Авіталь Бешар.

Наразі команда створила робочий прототип, який може функціонувати в приміщенні та на відкритому повітрі. Очікується, що AGRYbot надійде у виробництво в найближчі кілька років.

Виконано за допомогою Disqus