На Чернігівщині фермер платив за оренду землі втричі менше, ніж потрібно за законодавством

15 грудня 2016 86 0
Від тепер, щорічно, фермерське господарство буде сплачувати за оренду 51 тис. грн
kurkul.comВід тепер, щорічно, фермерське господарство буде сплачувати за оренду 51 тис. грн

У Чернігівській області фермерське господарство платило за оренду землі у 3 рази менше, ніж потрібно за законодавством, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Фермерське господарство, в межах Ріпкинського району Чернігівської області, з 2012 р. за договором оренди використовувалося 82 га сільськогосподарських земель вартістю майже 1,3 млн грн зі сплатою орендних платежів 16 тис. грн в рік.

Орендна плата фермера за землю складала 1,3 % від нормативної грошової оцінки ділянки. Проте, орендна плата за використання сільгоспугідь не може бути меншою, ніж 3% від їх нормативно-грошової оцінки.

Читати по темі: У ВРУ зареєстрували законопроект Про обіг сільгоспземель.

«На вимогу Головного управління Держгеокадастру в області, договір оренди у відповідність до законодавства щодо збільшення розміру плати суб’єктом господарювання не приведено. Господарським судом області підтримано позицію прокуратури та позов задоволено. Відтепер замість 16 тис. грн до місцевого бюджету надходитиме щорічно втричі більше коштів – майже 51 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

Додається, що у цьому році судами вже розглянуто більше 10 аналогічних позовів прокурорів вказаної категорії, завдяки яким до місцевих бюджетів додатково надійде понад 300 тис. грн.

Виконано за допомогою Disqus