На Львівщині викрили підприємство, що доводило сільгоспвиробників до банкрутства

19 грудня 2016 89 0
Правоохоронці викрили шахрая, котрий «банкрутив» сільгоспвиробників
kurkul.comПравоохоронці викрили шахрая, котрий «банкрутив» сільгоспвиробників

На Львівщині правоохоронці викрили схему незаконного заволодіння сільськогосподарською продукцією, у результаті чого виробники цієї продукції доводились до банкрутства, пише прес-служба НПУ.

Поліцейські встановили, що на території Львівської області працює підприємство, яке систематично отримує від сільськогосподарських підприємств західного та інших регіонів держави продукцію, а саме сою, за яку фактично не розплачується, заганяючи виробника у скрутне фінансове становище та фактично знищуючи його.

«Керівник підприємства, отримуючи продукцію, навіть не мав наміру розплачуватись за неї з виробником. У такий спосіб правопорушники заволоділи зерном сої у кількості більш ніж 460 т вартістю майже 4,5 млн грн» — йдеться у повідомленні.

Також додається, що правоохоронці встановили організатора схеми. Ним виявився директор компанії. Хоча чоловік очолював підприємство Львова, оперативникам довелось затримувати його у Кропивницькому і доставляти для проведення слідчих дій.

«Поліцейські вже повідомили підприємцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахайство) КК України, а суд обрав для нього міру запобіжного заходу – арешт з можливістю звільнення під заставу у розмірі 2 млн грн», — сказано у повідомленні.

Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють усіх учасників злочинної схеми, виявляють інші злочини, до скоєння яких вони причетні та факти легалізації коштів злочинним шляхом.

Виконано за допомогою Disqus