На Миколаївщині викрили корупційну схему чиновників-«ветеринарів»

19 грудня 2016 66 0
Держслужбовці отримали хабар у сумі $1,7 тис.  за дозвіл на вивіз ВРХ
kurkul.comДержслужбовці отримали хабар у сумі $1,7 тис. за дозвіл на вивіз ВРХ

Слідчі прокуратури Миколаївської області повідомили про підозру ряду посадових осіб ветеринарної служби області за фактами чисельних порушень при експорті рогатої худоби за кордон. Про це пише прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Повідомлялось, у серпні цього року працівниками прокуратури було викрито діяльність організованої злочинної групи, в яку входив ряд чиновників-«ветеринарів». Діяльність зловмисників була пов'язана з незаконним переміщенням тваринницької продукції через митний кордон України.

Так, повідомлено про підозру керівникам головного управління Держпродспоживслужби та Управління ветеринарної медицини в Новоодеському районі через корупційні схеми. Так, за попередньою змовою упродовж квітня-травня 2015 р. чиновники одержали хабар у розмірі $1,7 тис. від громадянина Республіки Азербайджан за оформлення та видачу ветеринарних документів на вивіз партії ВРХ до Єгипту.

Також, підозру начальнику Новоодеської лабораторії ветеринарної медицини за фактом отримання в травні 2015 р. хабара в розмірі 3 тис. грн за складання та видачу недостовірних офіційних документів, які підтверджують факт ідентифікації великої рогатої худоби та наявності в них щеплень.

«Було зібрано доказову базу, яка складається з понад 50 томів. Проведено ряд слідчих дій, у тому числі обшуки, в ході яких було отримано велику кількість речових доказів: документів, печаток, які на даний момент досліджуються і встановлюються особи, причетні до скоєння цих злочинів», — сказано у повідомленні.

У повідомленні зазначається, що кримінальне провадження є багатоепізодним та підозри оголошені лише по одному епізоду, у подальшому планується винним особам повідомити про підозру і за іншими фактами. Триває розслідування.

Виконано за допомогою Disqus