Україна і Латвія підписали протокол щодо продовження співпраці в агросекторі

19 грудня 2016 36 0
Латвійська та українська сторона зацікавлені в активізації співпраці у сферах тваринництва, селекції, розвитку кооперації
uainfo.orgЛатвійська та українська сторона зацікавлені в активізації співпраці у сферах тваринництва, селекції, розвитку кооперації

Латвійська та українська сторона зацікавлені в активізації співпраці у сферах тваринництва, селекції, розвитку кооперації, лісового та рибного господарства, пише прес-служба Мінагропроду.

Протокол про співпрацю був підписаний співголовами національних частин комісії, віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції І.О. Климпуш-Цинцадзе та віце-прем’єр-міністром – міністром економіки Латвійської Республіки Арвілсом Ашераденсом.

У рамках цього протоколу сторони домовились:

  • сприяти розширенню двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією;

  • обмінюватись досвідом та інформацією щодо гармонізації законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин та залишків пестицидів в частині нагляду, контролю та інспектування;

  • продовжувати консультації стосовно підготовки Національного плану сталого використання пестицидів та багаторічної Програми моніторингу залишків пестицидів.

«Пріоритетні напрямки співпраці двох країн в аграрній сфері визначені у Меморандумі про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Латвійської Республіки, що був підписаний минулого року», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що латвійська та українська сторони наголосили на необхідності відновлення більш тісних робочих контактів як на рівні уряду, так і на рівні бізнесу в аграрній сфері, так як існує багато цікавих напрямків для спільних проектів в галузі органічного сільського господарства, формування переробних кластерів та тваринництва.

Виконано за допомогою Disqus