ЄБРР і ФАО реалізували на Сумщині проект для фермерів

20 грудня 2016 83 0
Навчання включали в себе теорію та практику:
nytimes.comНавчання включали в себе теорію та практику:

Для підтримки фермерів України Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) об’єдналися з приватними компаніями та науковими експертами, пише прес-служба ЄБРР.

Проект технічного співробітництва спрямований на навчання аграріїв в Україні та фінансується за рахунок Центральноєвропейської ініціативи.

Навчання включали в себе теорію та практику: було проведено кілька занять в Сумському національному аграрному університеті, а також організовані виїзди на експериментальні господарства, насіннєві компанії та науково-дослідні інститути.

«Для України сільське господарство важливе не тільки для вирощування їжі, а й для розвитку нашої сільської місцевості. Цей проект забезпечує фермерів необхідними технологічними навичками та знаннями у сфері використання добрив, захисту рослин та економічної ефективності», — зазначив ректор Сумського Національного Аграрного Університету професор Володимир Ладика.

Він додав, що можливість дистанційного навчання була надзвичайно важливою. Це дозволило фермерам навчатися навіть у період високої зайнятості на господарстві, узгоджуючи все зі своїм власним розкладом.

Власник невеличкої ферми поблизу Сум Вадим Свєтлов був одним з кількох сотень власників та керівників господарств, які брали участь в цих заходах, особисто або через інтернет. Він також брав участь у курсі практичних польових занять у Франції для того, щоб з перших рук побачити, як місцеві фермери застосовують найкращі практики.

Цей досвід відчутно вплинув на його роботу вдома.

«Ми оновили всі наші методи ведення сільського господарства, а також зацікавилися новими культурами. Я почав сіяти спельту на своїй фермі, яка є дуже популярною та прибутковою культурою, особливо на європейському ринку», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus