На Хмельниччині профліцей незаконно здав в оренду фермеру землю

21 грудня 2016 112 0
Профліцей намагався заробити на 154 га державної землі
aglaw.umd.eduПрофліцей намагався заробити на 154 га державної землі

На Хмельниччині профліцей незаконно підписав договір з приватним господарством про спільний обробіток землі сільгосппризначення площею 154 га. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Прокуратурою області було виявлення факт незаконної передачі великої площі земель, які перебували у користуванні Грицівського вищого професійного училища №38, приватному господарству.

В січні цього року між навчальним закладом та фермером було укладено договір про спільний обробіток землі. Відповідно до умов договору, навчальний заклад передає господарству земельну ділянку для вирощування сільгосппродукції з метою отримання прибутку.

Читати по темі: На Луганщині профліцей незаконно передав фермеру земельну ділянку вартістю 12 млн грн.

«Вказаний договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі. Крім того, оскільки навчальний заклад є постійним користувачем земельної ділянки, у нього відсутнє право розпоряджатися нею, у тому числі укладати договори щодо зазначеної земельної ділянки та передавати право на її користування третім особам», — сказано у повідомленні прокуратури.

Також зазначено, що за рішенням суду договір було визнано недійсним, а землі вартістю понад 7 млн грн повинні бути повернені державі із незаконного користування.

Виконано за допомогою Disqus