Аграрії Донеччини намолотили 1 млн т зерна – Топчій

28 липня 2015 85 0
Аграрії Донеччини намолотили 1 млн т зерна – Топчій
Latifundist.comАграрії Донеччини намолотили 1 млн т зерна – Топчій

Незважаючи на напружену ситуацію на сході України та складні умови збирання, хлібороби Донеччини вже намолотили 1 млн т зерна, інформує сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Найбільший вал зерна намолотили у Одеській – 2,9 млн т, Дніпропетровській – 2,4 млн т, Миколаївській – 2,2 млн т, Запорізькій – 2,0 млн т та Херсонській 1,9 млн т областях», – повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики в агропромисловому комплексі Міністерства аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій.

Він зауважив, що минулого тижня погодні умови суттєво покращилися і хлібороби вийшли на розрахункові темпи збирання на рівні 400-450 тис. га за добу.

«На півдні зібрано 86% площ, зокрема у Дніпропетровській області 90%, Херсонській – 84%, Запорізькій – 79%, Кіровоградській – 81%. Збирання ранніх зернових майже завершено в Одеській та Миколаївській областях – по 96% зібраних площ. Набирає темпів збирання урожаю у Волинській та Львівській областях, де зібрано по 16% прогнозованих площ», – сказав Володимир Топчій.

Виконано за допомогою Disqus