Молочникам радять зосередитися на солоній продукції

12 січня 2017 84 0
Дослідження
ic.pics.livejournal.comДослідження

Дослідницька компанія Canadean з'ясувала, які тенденції будуть актуальні для молочної галузі в 2017 р. За даними Canadean, близько 60% споживачів у всьому світі люблять експериментувати з різними смаками та інгредієнтами. Незважаючи на те, що фруктові йогурти популярні, все більший інтерес викликають солоні смаки, пише «Пропозиція».

Це пов'язано не тільки з тим, що в них міститься менше цукру, але і з тим, що вони можуть бути «новим майданчиком» для споживачів, яким подобається експериментувати. Отримати нові сенсорні враження від молочних продуктів хотіли б 64% опитаних. 72% респондентів хотіли б поекспериментувати зі смаком йогуртів. Гарним доповненням для йогурту стануть горіхи, овочі, трави.

Згідно даних опитування 45% споживачів купують їжу і напої, які покращують здоров'я травної системи. Ще 40% зацікавлені в таких продуктах, але купують їх не дуже часто. Прогнози компанії засновані на проведених дослідженнях, ринкових даних, споживчих звітах і даних Product Launch Analytics.

Цікаво, що потреби покупців стають все більш індивідуальними і специфічними. Саме тому в 2017 р. підвищиться інтерес як до продуктів з різними добавками, так і до продуктів, з яких «видалили» певні інгредієнти. За даними Canadean, близько 75% респондентів впевнені, що добавки можуть бути шкідливі для здоров'я.

Альтернативні молоку напої, що дозволяють дотримуватися певних етичних принципів і дієтичні вимоги, в 2017 році стануть ще більш популярними, причому не тільки в середовищі споживачів-веганів і людей з непереносимістю лактози.

Виробникам варто звернути увагу на те, що хоча «молоко» з сої, рису, горіхів стає все більш популярним, кількість «сирів» з такого «молока» обмежена і поки що не задовольняє зростаючий попит.

Виконано за допомогою Disqus