В Україні хочуть прокрутити земельну аферу — Найман

16 січня 2017 112 0
Після запуску реального ринку, землю перепродадуть уже за високими цінами
kurkul.comПісля запуску реального ринку, землю перепродадуть уже за високими цінами

Відразу після найбільшої афери в історії України — націоналізації «ПриватБанку» — готується ще більш масштабна афера: приватизація державних земель. Про це заявив фінансовий експерт, керівний партнер компанії «Capital Times» Ерік Найман, пише «Голос UA».

Найман пояснив, що суть афери полягає в тому, аби спочатку продати державну землю без запуску реального ринку землі (для бізнесу і людей ринок відкриють лише на другому етапі 2019 року). За словами експерта, це означає продати землю дешево.

Потім, після запуску реального ринку, землю перепродадуть уже за високими цінами.

«Хто на цьому заробляє? Таким чином було приватизовано майже всі великі підприємства в Україні. Я – за ринок сільськогосподарських земель в Україні. Але спочатку слід запустити вторинний ринок для бізнесу і людей. Отримати реальну оцінку землі (в рази дорожче, ніж планується у «прихватизації»). Тільки після цього починати продавати державну землю», – наголосив фахівець.

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ринок землі пропонується відкрити у два етапи – з 2017 р. слід почати торгівлю державними землями сільськогосподарського призначення, а з 2019 р. дозволяти українцям торгувати такими землями.

Виконано за допомогою Disqus