Потрібно призупинити дію антидемпінгових мит на азотні добрива — Мінагропрод

18 січня 2017 71 0
Існує загроза зриву весняно-польової кампанії 2017 р.
syl.ruІснує загроза зриву весняно-польової кампанії 2017 р.

Всеукраїнська Аграрна Рада продовжує боротьбу за чесні ціни на добрива в Україні, на шляху до чого заручилася підтримкою Міністерства аграрної політики та продовольства. Відомство підтримує вимогу аграріїв України зупинити дію антидемпінгових мит на азотні добрива, існування яких може призвести до зриву весняно-польових робіт 2017 року, пише прес-служба ВАР.

Таку відповідь отримала Аграрна рада від Мінагропроду на лист-звернення від ВАР до органів влади щодо катастрофічних наслідків існування монополії на ринку добрив в Україні.

«З метою недопущення зриву весняно-польової кампанії 2017 р., уникнення негативних наслідків для АПК та економіки в цілому Мінагрополітики продовжує наполягати на тимчасовому зупиненні дії антидемпінгових заходів до створення передумов для ефективного забезпечення аграріїв азотними добривами», — йдеться у відповіді міністерства.

Крім того, Мінагропрод ініціює введення нульової ставки ввізного мита на мінеральні добрива азотної групи з інших країн, крім Росії. Відповідний законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про митний тариф України» був схвалений на засіданні профільного Урядового комітету та надісланий на погодження компетентним центральним органам влади.

«Мінагропрод вважає за необхідне тимчасово призупинити введення антидемпінгових заходів щодо імпорту добрив з Російської Федерації до моменту розгляду та ухвалення Верховною Радою України вищезазначеного законопроекту з метою уникнення можливих негативних наслідків для аграрного комплексу, пов’язаних з їхньою дією», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus