На Харківщині райрада передала в оренду землю, що вже мала власників

20 січня 2017 50 0
Ці ділянки знаходились у колективній власності членів  розформованого КСП
kurkul.comЦі ділянки знаходились у колективній власності членів розформованого КСП

Прокуратура попередила незаконну оренду понад 55 га земель розформованого сільгосппідприємства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Говорухи, влітку 2016 р. районна державна адміністрація, з порушенням чинного законодавства, надала громадянину дозвіл на розробку проектів землеустрою. Проект передбачав собою відведення понад 55 га земель з метою їх подальшої оренди для ведення товарної сільгоспвиробничої діяльності.

«При цьому ділянки знаходилися у колективній власності членів розформованого КСП (колективного сільськогосподарського підприємства). Тобто вони вже мали власників, що підтверджується діючим державним актом на землю», — пояснив Володимир Говоруха.

Крім того, райдержадміністрація не мала законних підстав на розпорядження цією земельною ділянкою.

«Харківський окружний адміністративний суд підтримав позицію Первомайської місцевої прокуратури та задовольнив позов щодо скасування розпорядження голови РДА на розробку проекту незаконно відведених земель. Наразі рішення суду не набуло законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus