Мораторій на продаж землі не будуть знімати у поспіху — Кутовий

24 січня 2017 78 0
 Тарас Кутовий, міністр аграрної політики і продовольства України
kurkul.com Тарас Кутовий, міністр аграрної політики і продовольства України

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий запевняє, що уряд не робитиме поспішних, неосмисленних кроків у питанні мораторію на продаж землі.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Мораторій продовжено. Згідно з вимогами до парламенту, до кінця червня має бути подано відповідний законопроект. Потім буде час його обговорювати», — заявив міністр.

Він зазначив, що є бачення МВФ, але уряд «здійснюватиме лише ті кроки, які не несуть жодного ризику для обсягу володіння, ефективності та зміни структури присутності на цьому ринку».

Тарас Кутовий підтримує прем'єра в тому, що «уряд точно не робитиме необдуманих кроків, кілька разів не обговорених, виміряних», тому що йдеться про кардинальне і дуже важливе для історичної перспективи України рішення.

Міністр вважає, що потрібен ринок для прав оренди, потрібна банківська застава для прав оренди на землю, але земля має залишатися у пайовиків-сьогоднішніх власників, які, втім, можуть її продавати. Тарас Кутовий також не бачить загрози продбезпеці в тім, щоби пайовики не володіли 3-4 га землі, а, наприклад, 10 га.

Виконано за допомогою Disqus