Тарас Кутовий підбив підсумки візиту до Німеччини

28 січня 2017 76 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

У ході триденного візиту Тараса Кутового до Берліну було досягнуто низку домовленостей за результатами двосторонніх переговорів з керівництвом аграрних міністерств Німеччини, Латвії, Литви, Угорщини, Чехії, Індії, Аргентини та комісаром ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

За словами міністра, вже у лютому відбудеться візит міністра сільського господарства Чехії до України, а у квітні буде проведено Українсько-угорський агрофорум.

Серед інших домовленостей вказуються напрацювання та підписання програми двостороннього співробітництва Україна-Латвія в галузі АПК, продовження співробітництва в форматі реалізації цільових проектів із Німеччиною, поглиблення співробітництва з Литовською Республікою.

Було досягнуто домовленості про візит Тараса Кутового до Індії та Аргентини з метою напрацювання конкретних напрямків співробітництва та проведення спільних заходів з ЄК щодо боротьби з АЧС і взаємодії в питаннях ветеринарії та фітосанітарії. Домовилися і про продовження роботи щодо адаптації українського законодавства в рамках проектів Twinning.

Тарас Кутовий визначив головні завдання Мінагрополітики у міжнародній діяльності: популяризація української аграрної продукції у світі, представлення України як країни з великим аграрним потенціалом та можливостями, розширення доступу української аграрної продукції на ринок ЄС, залучення інвестицій до національного АПК.

Відповідаючи на запитання про те, які виклики стоять перед світовим агропромисловим комплексом в 2017 році і яка роль України в цьому процесі, міністр окреслив своє бачення розв’язання проблем світової нестачі продовольства.

«За умови відновлення та розвитку зрошувальних систем Україна матиме можливості для нарощування виробництва зерна до 100 млн т на рік та для збільшення продовольства в обсягах, достатніх для 400-500 млн людей. Тому роль України винятково важлива — забезпечення світової продовольчої безпеки», — наголосив Тарас Кутовий.

Виконано за допомогою Disqus